diumenge, 15 de gener del 2012

Micronotícies: Apareix una valuosa carta de Beethoven!

S'ha trobat una carta de tres pàgines del famós compositor. Ara està guardada a l'Institut Brahms (Alemanya) en capses especials, ja que és una carta molt antiga.

Dins d'ella, Beethoven li demanava al seu amic i compositor, Franz Anton Stockhausen que li ajudés a trobar comprador per a la seva última obra, la "Missa solemnis", que més tard ha resultat ser una de les obres més interesants de Beethoven.

Pareix mentida que en aquell moment el mateix compositor tingués dificultats per trobar algú que li comprés una obra tan important!

La carta té la data de juliol de l'any 1823, i es podrà visitar l'Institut Brahms per a veure-la fins el dia 29 d'aquest mes.

Aprofitant que parlem de Beethoven, aquí us deixo un vídeo d'una jugadora d'un joc en xarxa que va interpretar l'Oda a l'Alegría d'aquest mateix compositor al piano virtual que hi havia al joc:



També teniu aquí una versió amb un piano gegant de Fur Elise ("Per a Elisa"), de Beethoven. Sabíeu que als americans els agraden molt aquests pianos de peus? Fins i tot fan concursos per parelles! Si remeneu per youtube, en trobareu molts!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada